Het seizoen 2020-2021 is weer begonnen!

19 augustus 2020

We hopen dat jullie, ondanks corona, een fijne zomer hebben gehad en dat we jullie allen weer in goede gezondheid te mogen begroeten.

De laatste tijd hoor en lees je weer regelmatig over de toename in coronabesmettingen. Het gevaar van corona is helaas nog niet geweken en dus is het belangrijk om ons aan de voorzorgsmaatregelen te houden en voorzichtig te zijn.

Corona-maatregelen
Binnen de vereniging zullen we de volgende maatregelen (blijven) hanteren:

 • Schrijf je naam op de presentielijst zodra je de zaal binnenkomt. Mocht er dan toch een besmetting geconstateerd worden, dan kunnen we terugvinden wie er op welke avond aanwezig was en risico heeft gelopen.
 • De 1,5 meter-regel geldt niet tijdens het sporten zelf, maar WEL voor en na het sporten. Dus in de kleedkamers/douches, maar ook tussen de potjes en in het sportcafé.
 • Het is en blijft belangrijk dat iedereen de hygiënevoorschriften en de basisregels van het RIVM volgt:
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Heeft een huisgenoot klachten? Blijf thuis.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Dringend verzoek
Zoals ook weer in de persconferentie werd aangegeven, het houden van voldoende afstand is en blijft ontzettend belangrijk. We willen jullie vragen om in de sporthal altijd die 1,5 meter afstand te houden, ook tot mensen met wie jullie dat in andere situaties niet (hoeven te) doen. Bedankt.

Als je niet kunt spelen door corona
Als je door de coronasituatie voorlopig geen gebruik wilt/kunt maken van je ABC’14 lidmaatschap, dan kun je je lidmaatschap laten opschorten. Stuur hiervoor voor 1 september een mail naar Patrick op ledenadministratie@abc14.nl. Het is niet mogelijk om achteraf een verrekening van de contributie te vragen.

Competitie en corona
Vooralsnog gaat BNL er van uit dat de competitie gewoon in de tweede week van september van start gaat. Mocht het coronavirus toch verder opleven en dit beperkingen voor de badmintonsport opleveren, kan BNL besluiten om de competitie later te starten. We houden dit in de gaten.

Tijdens de wedstrijden is het altijd druk in de zaal. Ook dan zal het zaak zijn om afstand te houden. Wie niet speelt, zal op de tribune moeten gaan zitten in plaats van op de bank bij de baan. Eén teamgenoot kan bij de baan blijven om de speler(s) te coachen.