Competitie

Algemeen

Dit seizoen speelt ABC’14 met 8 competitieteams: 2 jeugdteams en 6 seniorenteams. 
De thuiswedstrijden worden gespeeld op zondag van 10.00-14.30 uur. Met uitzondering van de laatste thuiswedstrijd op 21 januari 2024. Deze begint om 13.00 uur.

Elk jaar rond eind februari/begin maart worden de inschrijfformulieren voor de competitie verstuurd aan de leden. Aangezien we uiterlijk 1 april het aantal teams door moeten geven aan de bond, hebben we deze tijd nodig om tot de juiste teamindelingen te komen.

Reserve spelers: Als er een reservespeler/invaller nodig is, informeer dan eerst zelf op een van de speelavonden. Mocht je er er niet uitkomen neem dan contact op met de competitieleider.

Als competitiespeler invallen in een hoger team: Als vaste speler in een team mag je onbeperkt invallen in een hoger team.

Invallen in een team in dezelfde divisie: Iedere competitiespeler mag, naast de wedstrijd van zijn/haar eigen team, 1x per speelweek invallen in een ander team. Let er bij verplaatste wedstrijden dat het gaat om de speelweek en niet om de kalenderweek!

Echte invallers: Spelers die geen vaste speler zijn in een team, mogen 1x per speelweek invallen.

Invallen gedurende een wedstrijd: Wanneer een speler tijdens de wedstrijd (niet tijdens een partij) uitvalt, mag hij of zij vervangen worden. Hier hoeft de tegenpartij GEEN toestemming voor te geven.

Een partij die niet uitgespeeld kan worden, wordt door de tegenpartij gewonnen. Maar partijen die nog moeten beginnen mogen door een ander gespeeld worden. Dit mag een van de andere spelers van het team zijn (als je al met 3 heren of 3 dames speelt) maar ook een speler/invaller die halsoverkop opgetrommeld wordt.

Het is bij het inzetten van een andere speler niet toegestaan om het wedstrijdformulier te veranderen, de invaller komt echt in de plaats van de geblesseerde speler. Natuurlijk mag je altijd aan de tegenstander vragen of ze akkoord gaan met het wijzigen van de opstelling.

Klik hier voor de volledige regels wat betreft het invallen.